Uncategorized

Професія It-рекрутер: Як Освоїти Та Скільки Можна Заробляти

Надаючи вашу електронну адресу, ви погоджуєтесь з нашою Політикою приватності.

огляд професії IT-рекрутер

Найталановитішим пропонують оффер уже після закінчення навчання. У цьому модулі у студентів буде практична частина з використання різних ресурсів для пошуку спеціалістів. Ресерчер (researcher) — це стартова спеціальність, з якої можна увійти до професії рекрутера. Фактично це асистент, який допомагає з пошуком контактів, запрошує кандидатів на співбесіду тощо.

Модуль: Soft Abilities

Робота мусить приносити не тільки гроші, а й радість. Сьогодні розповімо, як зрозуміти, що настав час шукати нову роботу. Курси, корисна інформація та безплатні марафони від GoIT. Розбираємося, що таке HTML і CSS та як вони доповнюють одне одного. Розповідаємо, кому і для чого потрібно знати основи HTML та CSS.

Проте, якщо ви будете працювати над покращенням своїх навичок та знань, то зможете розвиватися в цій професії. Якщо ви хочете стати рекрутером в айті, то вам потрібно мати високий рівень комунікативних навичок, бути організованим та вміти працювати з багатозадачністю. Одним зі способів стати рекрутером є отримання вищої освіти зі спеціалізацією у сфері HR або бізнесу. Важливо також отримати досвід роботи відповідної спрямованості, можливо, в якості стажера або асистента рекрутера. Тому єдиний шлях до цієї професії — навчатися самостійно та шукати додаткові освітні можливості на ринку.

Переваги Та Недоліки Професії Рекрутера В It

Цільова аудиторія — люди без досвіду або з мінімальним досвідом в IT-рекрутингу. Кілька десятків випускників працюють на різних позиціях у компанії UPPeople, в IT-компаніях, у тому числі в топменеджменті (HR BP, VP HR). Далі робота з новим членом команди переходить до HR-фахівця.

Вимоги можуть відрізнятися в різних містах, вони залежать від обов’язків, домену, бізнес-моделі та типу компанії. IT-рекрутер знає, де шукати кандидатів (від Djinni до Github), як правильно з ними спілкуватися та зацікавити пропозицією. Крім того, що рекрутер шукає кандидатів та проводить з ними співбесіду, він спілкується з менеджерами та замовниками, а також готує аналітику та звітність. it recruiter вакансиії Також під час навчання у студентів буде важливий бонусний модуль — англійська мова для ділового спілкування та роботи в ІТ. Щоб досягти успіху в професії, IT-рекрутер слідує концепції LifeLong Learning, особливо враховуючи специфіку індустрії, яка змінюється зі швидкістю світла. Але школа IT-рекрутингу — чудовий старт і важливий рядок у СV, який допоможе розпочати кар’єру.

Що Будете Вміти

У цій статті детально описано, хто такий Team Lead та які обов’язки він має у компанії. У статті також розглянуто переваги та недоліки роботи тім ліда в IT-індустрії. Також даний матеріал допоможе розібратися в тому, як розвиватися далі у кар’єрі тім ліда, та що потрібно знати, щоб стати ефективним Team Lead-ом. Коли у компанії з’являється необхідність у нових технічних спеціалістах, команда рекрутингу отримує запит (в нашій компанії це відбувається у вигляді тікету в Jira) на нову позицію. Як тільки вакансію відкрито, я починаю досліджувати та аналізувати ринок. Тут важливо зрозуміти для себе, якого спеціаліста ми шукаємо (як за onerous, так і soft скілами).

Каналами залучення для рекрутера є сервіси для публікацій вакансій – DOU, Djinni, Happy Monday, AIN, Linkedin, Facebook, для пошуку кандидатів – Telegram, Dribbble, Kaggle, Github. Для комунікації з кандидатами та колегами рекрутер використовує, наприклад, відеосервіси Zoom, Skype, Hangouts. Для проведення аналітики – Delighted, Bit.ly, Excel. Для ефективної організації процесу роботи всередині команди рекрутери використовують такі інструменти як Jira, Trello, Asan. Вони допоможуть майже на всіх етапах найму працівників. Курси для HR та рекрутерів Universe ITЗ лютого 2017 року відбулося 4 випуски HR-курсу, 2 — з рекрутингу.

Scrum Master: Хто Це, Що Робить Та Чим Відрізняється Від Project-менеджера

Для мене, як спеціаліста, дуже важливо розуміти, про що говорять кандидати, а також мати змогу вести з ними діалог на базові технічні теми. Проаналізувавши всі ці фактори, задача рекрутера зрозуміти, чи є match між компанією та кандидатом та надати чесний фідбек, як першій, так і другій стороні. Звісно останнє слово за кандидатом та хайрінг менеджером, але наша відповідальність — озвучити можливі ризики. Якщо дати коротке визначення, рекрутинг — це найм спеціалістів. Навчальний центр SkillUP засновано у 2012 році, курс з IT-рекрутингу проводиться з 2018 року. За інформацією центру, 60% випускників обирають роботу на фрілансі, решта працевлаштовуються в IT-компанії та рекрутингові агенції.

  • У вас є можливість переглядати всі заняття в онлайн-форматі, також після закінчення ви отримуєте матеріали і записи уроків.
  • Така риса необхідна  для оцінки та аналізу резюме від кандидатів.
  • Найголовніше — ви отримаєте сертифікат, який свідчить про успішне закінчення курсу.
  • Кожен день роботи в IT-рекрутингу — це новий виклик собі та своїм скілам, можливість швидко рости й отримувати гідну плату за свій талант.
  • Щодо HR-команди, то в Genesis вона складається з HR Business Partner, People Partner, HR Administrator.

Крім того, такий фахівець первинно аналізує навички кандидатів щодо відповідності вимогам замовника. Перше контактне інтерв’ю має біографічний контекст. Рекрутер розпитує кандидата про періоди його життя й професійної діяльності. Важливо вловити, наскільки людина налаштована до виконання поставлених задач та в цілому роботи в команді вашої компанії. Заробітна плата рекрутера, як і інших спеціалістів, залежить від навичок (та вміння ними користуватися) і досвіду.

Технології, Які Вивчите

Хоча в деяких компаніях етап знайомства нового співробітника з командою та процесами також належить до обов’язків рекрутера. Сьогодні рекрутером або ейчаром можна стати просто закінчивши відповідний курс. Чекаємо на вас https://wizardsdev.com/ у SOURCE iT і віримо, що ви зможете побудувати відмінну кар’єру в iT. Scrum – це популярний Agile-фреймворк, який використовують у багатьох компаніях. Впроваджувати його процеси та принципи допомагає Скрам-майстер.

огляд професії IT-рекрутер

Також ви дізнаєтеся, як і де шукати ідеальних кандидатів, навчитеся продавати їм вакансії та прокачаєте gentle skills. Під час навчання вас готуватимуть до роботи з різними IT-спеціалістами, ви зможете легко проводити співбесіди та говорити з фахівцями однією мовою. Модуль допоможе позбутися мовних бар’єрів та невпевненості у своїх силах. Майбутні спеціалісти опанують необхідну лексику, яка використовується у сфері рекрутингу.

огляд професії IT-рекрутер

Рекрутер повинен мати чітке розуміння потреб клієнта та кваліфікаційних вимог до кандидатів, щоб забезпечити ефективний та продуктивний процес підбору. Крім того, можна отримати сертифікацію від професійних організацій, як наприклад курси IT Рекрутингу від GoIT, що допоможе підтвердити ваші знання та навички. Для того, щоб знайти першу роботу в якості рекрутера в айті, варто почати з пошуку вакансій на різних платформах, таких як LinkedIn, Glassdoor або Indeed. Також можна звернутися до агенцій з працевлаштування, які спеціалізуються на рекрутингу в ІТ сфері.

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

زر الذهاب إلى الأعلى